Tervetuloa Valkea kääpiön sivuille!

Valkea kääpiö ry on tanssiteatteri, jonka tehtävänä on kehittää ja ylläpitää tanssitaidetta sekä tuottaa taiteellisia produktioita Etelä-Pohjanmaalla. Se toimii avoimena nykytanssin tuotantoryhmänä, jonka toiminnassa korostuu poikkitaiteellisuus, omaleimaisuus ja innovatiivisuus. Se työllistää vuosittain tanssitaiteilijoiden lisäksi muusikoita, runoilijoita, visuaalisten ja audiovisuaalisten alojen ammattitaiteilijoita.

Valkean kääpiön toiminnan painopiste on tanssissa sekä taiteilijoiden ja yleisön kohtaamisessa. Kiinnostava ohjelmisto ja innovatiivinen yleisötyö tarjoavat yleisölle monenlaisia kohtaamispintoja tanssitaiteeseen.

Yhdistys on viime vuosina keskittynyt kehittämään vuotuiseksi muodostunutta, elävää orkesterimusiikkia ja nykytanssia yhdistävässä Helmifestivaalia, joka järjestetään aina maaliskuun ensimmäisenä kokonaisena viikonloppuna Seinäjoella. Lisäksi Valkea kääpiön ohjelmistossa on produktioita sekä kantaesityksinä että uusintoina. Perusohjelmistoa pyritään laajentamaan työpajatoiminnalla, tapahtumilla ja esimerkiksi museoihin suunnatuilla vierailuilla.

Valkea kääpiö ry on perustettu vuonna 2008, ja sen kotipaikka on Seinäjoki. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii lavastaja Antti Alasaari.


Viimeisimmät uutiset:

  • 1.3.2017

Helmifestivaalin vuoden 2017 ohjelmistossa nähdään tänä vuonna LIIKE/MATKA -niminen visuaalinen pianokonsertti!

LIIKE/MATKA on saumaton tanssin, musiikin, animaation ja valon kokonaistaideteos!
Teoksen kantava ajatus on, että myös lapsilla on oikeus abstraktiin taiteeseen. He tulkitsevat taidetta omista lähtökohdistaan siinä missä aikuisetkin. Teos sopii 5-vuotiaista ylöspäin, myös aikuisille!
Musiikkia 1800-luvulta nykypäivään, säveltäjinä mm. S. Prokofjev, F. Schubert ja E. Englund.

(Lue koko uutinen tästä)

  • 10.2.2016

Helmifestivaali jatkuu myös huhtikuussa! Koreografi Ulla Koiviston uusi teos Pohjoinen Aurinko saa kantaesityksensä Seinäjoella huhtikuussa 2016. Teoksessa tanssivat upeat tanssijat Pekka Louhio ja Satu Rekola. Teoksen vahvana visuaalisena osana ovat Esko Koiviston vangitsevat valokuvat.

Uusimmat tiedot festivaalista löydät osoitteesta www.facebook/valkeakaapio