Helmifestivaali 2015

Perjantai 6.3.

Seinäjoki-sali

 

Klo 18:15    Taiteilija- ja teosesittely

Jukka Linkola ja Intermezzot /  keskustelun vetäjänä Mari Taivalmaa (30 min.)

 

Klo 19:00    Ote teoksesta Työmyyrä Rytkönen

Koreografia Noora Kolanen

Etelä-Pohjanmaan opiston tanssitaiteen linja

 

Taiteilija- ja teosesittelyn jälkeen ilta jatkuu Seinäjoki-salin aulassa Etelä-Pohjanmaan opiston tanssitaiteen linjan otteella teoksesta Työmyyrä Rytkönen. Teos käsittelee humoristisesti, mutta haudanvakavasti nykyajan suoritus- ja tuloskeskeistä elämäntapaa, uupumista ja vaatimusten viidakossa selviytymistä.

 

klo 19:20     Linkola ja Intermezzot

  1. Linkola: Klarinettikvintetto 2. osa

Autumn Concerto

 

Taiteilijaprofessori Jukka Linkolan musiikki kohtaa konsertissa nykytanssin.

Konsertin fyysiset, liikkeelliset osuudet toteutetaan Esitystaiteen seuran taiteilijoista koostuvan työryhmän intermezzoin. Nämä intermezzot ovat pääteosten yhteyteen toteutettuja miniesityksiä, happeningejä, kohtauksia ja akteja. Ne ovat itsenäisiä ja hetkellisiä välinäytöksiä eli kommentoivia pienteoksia, joiden tavoitteena on tarjota jokin poikkeava, täydentävä tai yllättävä näkökulma emoteokseen. Intermezzot ovat samalla sekä teoksia avaavaa yleisötyötä että tekijöiden välistä vertaiskeskustelua.

Intermezzot valmistetaan yhteisymmärryksessä emoteoksen työryhmän kanssa ja varta vasten jokaista uutta teosta varten. Ne voivat tapahtua ennen esitystä, esityksen aikana tai sen jälkeen. Tapahtumapaikkana voi olla näyttämö, katsomo, yleisölämpiö tai vaikkapa internet. Intermezzot voiva olla eri iltoina erilaisia eikä niitä välttämättä nähdä jokaisen esityskerran yhteydessä.

Intermezzoista lisää täältä.

Lauantai 7.3.

Seinäjoen kaupungintalo, Valtuustosali

 

Klo 14          Kolme (8 min.)

Sävellys Seppo Istukaissaari, koreografia Jessi Palovaara

Seppo Istukaissaari, käyrätorvi, flyygeli

Jessi Palovaara, tanssi

 

Lauantain 7.3. ohjelma viedään kaupungille, sinne, missä ihmiset liikkuvat ja oleskelevat.

Päivän aloittaa Seppo Istukaissaaren Kolme-teos käyrätorvelle ja flyygelille, jonka hän itse esittää ja jossa tanssijana toimii Tampereella tanssia opiskeleva Jessi Palovaara. Kolme-teoksen kantaesitys oli 11.9.2014. Säveltäjä on saanut inspiraation teokseensa tunnettujen suomalaisten nykysäveltäjien lempisävelistä. Helmifestivaalilla se saa edelleen lisäulottuvuuksia tanssin keinoin.

 

14:10           Mozart variaatioita (30 min.)

Koreografia Johanna Ikola

Johanna Ikola, tanssi

Raili Peltonen, flyygeli

 

Pääesitys on Johanna Ikolan omaan koreografiaan pohjautuva Mozart variaatioita. Hänen säestäjänään toimii pianisti Raili Peltonen. Johanna Ikola tutkii esityksessään musiikin, liikkeen, hengityksen ja tilan rytmiä. Hän on leikitellyt tarkkaan koreografioidun liikkeen ja musiikin tuomien vapaiden assosiaatioiden kesken. Teoksessa käytetään musiikkina W. A. Mozartin pianosonaatti C-duurissa.

 

14:45           Keskustelua tanssista ja musiikista

Johanna Ikola ja Raili Peltonen / Hanna Korhonen, yleisötyön läänintaiteilija

 

Festivaalin tuottavat Valkea kääpiö ry yhdessä Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa. Festivaalin pääyhteistyökumppanina toimii Hotelli Alma ja yhteistyökumppanina Seinäjoen kaupungin Kulttuuripalvelut.

Festivaali tuotetaan Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimiston tuella.