Laitakaupungin orkesteri

Laitakaupungin orkesterin esittely

 

Lotta (Charlotta) Hagfors: laulu, lyömäsoittimet

Lotta Hagfors on helsinkiläinen kansanmuusikko ja esiintyjä. Hän aloitti opintonsa Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolla 2005 pääaineenaan kansanlaulu ja sivuaineinaan lyömäsoittimet ja harmooni. Hän on myös opiskellut musiikkitiedettä Helsingin Yliopistossa sekä laulua Oulunkylän pop-jazz-konservatoriossa, näytellyt useissa teatteriryhmissä sekä Helsingin Kaupunginteatterin musiikkiproduktioissa, laulanut ja avustanut useissa kansanmusiikkiosaston tohtoritutkintokonserteissa sekä kiertänyt maailmaa solistina ja ensemblen jäsenenä kansanmusiikkiprojektien, kansanlauluyhtyeiden sekä Philomela-kuoron mukana. Hän viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan kansainvälisessä Nordic Master in Folk music -koulutusohjelmassa. Tällä hetkellä Lotta on jäsenenä yhtyeissä: Blink, Philomela, Soundpainting Ensemble Play!, Venho, IKE-Ensemble ja Nordic Appeal. Hän työskentelee myös freelancer-kuuluttajana YleRadio1:ssä.

 

Piia Kleemola: viulut, 15-kielinen kantele, laulu

Piia Kleemola on valmistunut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta musiikin maisteriksi vuonna 2003 ja musiikin tohtoriksi vuonna 2011. Hän on kokenut muusikko ja pedagogi, joka on toiminut johtavassa roolissa monessa produktiossa muun muassa tanssin ja teatterin parissa. Viulun lisäksi hänen instrumenttejaan ovat barokkiviulu, alttoviulu, pienkanteleet, jouhikko ja laulu. Sooloesiintymisten ohella Piia Kleemola toimii muusikkona mm. yhtyeissä Hehkumo, Henriksson-Kleemola-Prauda sekä Hyperborea, joka valittiin Kaustinen Folk Music Festivals:n Vuoden yhtyeeksi 2006 ja voitti yhtyesarjan 1. palkinnon Nord08 – Nordiska mästerskapen i folkmusik -kilpailussa Ruotsissa 2008.

Piia Kleemola esiintyy muusikkona yli 30 levyllä, joista kolme on ollut EtnoEmma-ehdokkaina. Opetustyötä hän on tehnyt muun muassa Sibelius-Akatemiassa, Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa, Tampereen konservatoriossa, Etelä-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa sekä lukuisilla lyhytkursseilla ympäri Suomea. Piia Kleemolalle on myönnetty Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahaston ja Valtion Säveltaidetoimikunnan yksivuotiset taiteilija-apurahat. Hän työskentelee säveltaiteen läänintaiteilijana Pohjanmaan taidetoimikunnassa.

 

Antti Paalanen: diatoniset haitarit

Antti Paalanen on valmistunut musiikin maisteriksi sekä viimeistelee taiteellista tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla. Vuonna 2012 Paalanen työskennellyt Kaustinen Folk Music Festivaalin taiteellisena tuottajana, kansanmusiikin lehtorina Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmassa, sekä muusikkona ja säveltäjänä mm. Tampereen Työväen Teatterin uudessa kotimaisessa musikaalissa Anna Liisa, joka sai ensi-iltansa 2.9.2011.Paalanen tunnetaan haitaristina usean eri kansanmusiikkiyhtyeen riveistä, kuten Hehkumo, Hyperborea, Kiharakolmio, Trepaanit sekä Duo Turkka ja Paalanen. Yhtyeiden albumit ovat saaneet Emma-ehdokkuuksia neljä kertaa ja Duo Turkka ja Paalasen albumi ”Halituli” voitti vuoden 2006 EtnoEmma palkinnon. Paalaselta on ilmestynyt kaksi sooloalbumia, Äärelä (2007) sekä Breathbox (2010) joka sai myös Emma -ehdokkuuden viime vuonna. Levyn tuottajana toimi kansainvälisesti arvostettu muusikko Kimmo Pohjonen. Paalanen on konsertoinut yhtyeiden mukana laajasti eri puolilla Eurooppaa sekä Kiinassa, Venäjällä ja Meksikossa. Viime syksynä Paalanen valittiin Showcase-artistiksi Kööpenhaminassa järjestettyyn WOMEX 2011 World Music Expo –tapahtumaan, johon oli hakijoita yli 750 artistia ympäri maailmaa.

Sami Silén: kitarat, kielisoittimet, laulu

Muusikko, äänisuunnittelija Sami Silen on valmistunut teatteritieteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Erikoistumisopintonsa hän on suorittanut teatteri- ja draamamusiikin parissa. Silen on työskennellyt äänisuunnittelijana Seinäjoen kaupunginteatterissa sekä lukuisissa muissa teatteriproduktioissa. Vuosien mittaan hän on säveltänyt musiikkia useisiin teatteriesityksiin muun muassa Seinäjoen kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa, Vaasan kaupunginteatterissa, Tanssiteatteri Minimissä ja Vapaa Teatteri Berliinissä. Lisäksi hän on säveltänyt musiikkia mainoksiin ja av-tuotantoihin.

Sami Silen on toiminut muusikkona useissa erilaisissa populaarimusiikin yhtyeissä kuten Pelle Miljoona, Tumppi Varonen, Anssi Kela, Erin, Arttu Wiskari, Mikko Kuustonen, Heikki Silvennoinen ja Olli Lindholm/Yö.

 

Teemu Vuorela: rummut, lyömäsoittimet, ohjelmointi

Rumpali Teemu Vuorela tunnetaan monipuolisena muusikkona, jonka kurinalaista ja tiukasti svengaavaa soittoa on kuultu vuosien varrella muun muassa niin juurevaa rytmibluesia soittavan Micke Björklöf & BlueStripin riveissä kuin lukuisten muiden bändien ja orkestereiden miehistöissä. Uralle on kertynyt esiintymisiä sekä klubeilla että koti- ja ulkomaisilla festivaaleilla, ja viimeisten kymmenen vuoden aikana ammattiteattereiden musiikkinäytelmät ja musikaalit ovat olleet oleellinen osa Vuorelan työnkuvaa. Keikkailujen ohella Vuorela on soittanut kymmenillä levyillä rumpuja ja lyömäsoittimia, johtanut erilaisia lyömäsoitinkokoonpanoja ja säveltänyt tilaustyönä lyömäsoitinmusiikkia.

Teemu Vuorela on opiskellut kotimaan lisäksi 1990-luvun puolivälissä Los Angelsissa Musicians Institutessa (Percussion Institute of Technology), jossa Vuorelan opettajina toimivat muiden muassa Joe Porcaro, Efrain Toro, Ralph Humphrey ja Gary Hess. Teemu Vuorela tunnetaan myös pedagogina ja hän on opettanut lukuisissa opinahjoissa pääkaupunkiseudulla ja Pohjanmaalla. Vuorela on kirjoittanut rumpujen soittoa käsittävät kirjat: Härmäläisiä rudimenttiteoksia (Rytmi-instituutti 2006) ja Slam Out! – Rumpujensoiton rudimentaaliset harjoitukset ja fraasit (Riffi-toimitus 2011). Vuorela kuuluu siihen harvalukuiseen suomalaisrumpaleiden joukkoon, joka on saanut John S. Prattin perustaman International Association of Traditional Drummers -yhdistyksen Master Drummer -tunnustuksen.

 

Petri Välimäki: kontrabasso, sähköbasso

Pitkän linjan rytmimuusikko Petri Välimäki on toiminut musiikinopettajana, soitinopettajana ja musiikkikoulutuksen suunnittelijana Etelä-Pohjanmaan alueella vuodesta 1988-1992 ja sen jälkeen 1996 alusta saakka nykyhetkeen. Välimäki ollut kehittämässä rytmimusiikin koulutusta Seinäjoen Kevyen musiikin yhdistyksen (KEMU ry) soitinopettajana 1989-1990. Lisäksi hän on suunnitellut musiikinalan koulutusta viime vuosina Louhimo-hankkeelle Seinäjoella, Rytmi-Instituutille ja Seinäjoen kansalaisopistolle, Sedun Kurikan yksikön musiikkiopintoihin, Seinäjoen Ammattikorkeakouluun (sosiokulttuuriset opinnot) sekä Sibelius-Akatemialle. Välimäki on edellä mainituissa yksiköissä koulutuksen kehittäjänä, suunnittelijana, järjestäjänä sekä toteuttajana.

Tällä hetkellä Petri Välimäki työskentelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikössä projektipäällikkönä. Välimäki toimi pitkään Kauhajoen Evankelisen opiston musiikkilinjan johtajana ja vastasi opintolinjan kehittämisestä vuosina 1996-2010. Muusikkona Petri Välimäki on toiminut monialaisesti taidemusiikin ja rytmimusiikin parissa kontra- ja sähköbasistina. Välimäki on soittanut kiertueilla ja studiossa erilaisissa yhtyeissä mm. Dave Lindholmin, Pepe Ahlqvistin, Esa Kaartamon, Ismo Haaviston, Rehupiiklesin, Seppo Tammilehdon, Anneli Saariston kanssa. Hän on esiintynyt myös teatteri- (mm. Seinäjoen kaupunginteatteri ja Palatsi teatteri) ja sinfoniaorkesterimuusikkona.

 

http://laitakaupunginorkesteri.fi/