Sininen ilta – Unien silta

Helmifestivaalilla 2014 nähdään otteita Etelä-Pohjanmaan opiston tanssitaiteen linjan opiskelijoiden tulevasta teoksesta Sininen ilta – Unien silta

Teoksen lähtökohtana ovat olleet Saima Harmajan runot. Nuorena pitkän sairauden uuvuttamana kuollut runoilija jätti perinnökseen neljän runokokoelman lisäksi päiväkirjatekstejä, jotka ovat vaikuttaneet erityisesti nuoriin naisiin kautta vuosikymmenten. Päiväkirjamerkinnät ja runot piirtävät kuvaa herkästä ja hauraasta taiteilijasielusta, mutta myös uhmakkaasta ja voimakkaasti tuntevasta nuoresta naisesta. Vaikka elämää varjosti kuolettava keuhkosairaus, ei Saiman elämästä silti iloa ja onnen hetkiäkään puuttunut.

Sininen ilta – unien silta on kuvaus Saiman valtavasta kirjoittamisen palosta, siitä kuinka kirjoittaminen antoi hänelle voimia taistella vaikeita asioita, jopa sairautta vastaan. Se on myös kuvaus erilaisuuden ja ulkopuolisuuden tunteista, rakastumisesta ja lopulta antautumisesta väistämättömän edessä.

Näyttämöllä nähdään Etelä-Pohjanmaan opiston tanssitaiteen linjan opiskelijat. Koreografia Noora Kolanen. Esityksen kesto on n. 50 minuuttia.

Liput 5€. Varaukset lippu@epopisto.fi

Esitykset opiston auditoriossa

Ke 12.3.2014 klo 10 ja 18

To 13.3.2014 klo 14

Pe 14.3.2014 klo 10 ja 18